ADIYAMAN / MERKEZ - Malazgirt İlkokulu

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ

.Okulumuz Malazgirt İlkokulu'nda 18 Mart ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA programı düzenlendi. Koordinatörlüğünü okulumuz 4/D sınıf öğretmeni Gülcan ER KARAKUŞ 'un yaptığı ve okuldaki öğrencilerimiz tarafından icra edilen program güzel ve anlamlı geçti.Hava muhalefetinin yağışlı olması münasebetiyle program içeride yapıldı..Bütün sınıf ve koridorlarda panoların hazırlanması,günün anlam ve önemini belirten konuşma,bütün öğretmen ve personele çanakkale geçilmez rozeti dağıtıldı,şiirler ve rontlar eşliğinde program sona erdi.

Okul müdürümüz Hanifi YILDIRIM  yaptığı konuşmada ; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı   için toplanmış bulunmaktayız.           Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Birinci Dünya Savaşı’nı zaferle bitirmek isteyen düşman devletler, gemileriyle Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’u almak istiyorlardı.
Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Milleti belirleyici olmuştur.
   Yokluğun varlığı, maneviyatın maddiyatı, mazlumun zalimi yendiği yerin adıdır Çanakkale… Türk milletinin kudret ve kuvvetinden hiçbir şey kaybetmediğinin, kahraman bir milletin tekrar tarih sahnesine çıkmasının adıdır Çanakkale…  Türk askerinin kahramanlığının yanında, insani değerleri, vatan ve millet sevgisi ile dünya devletlerine örnek olduğu yerin adıdır Çanakkale… Yüce Türk milletinin, kahraman evlatlarının Yedi Düvele karşı verdiği mücadelenin adıdır Çanakkale… Her siperde, ayrı bir destan yazan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle taçlandırdığında, dünya tarihine altın harflerle “Çanakkale Geçilmez!” ilkesini yazdırmışlardır.       Biz tarihi Çanakkale’de  Kalemle değil 253.000 vatan evladının kanıyla yazdık… İşte bunlar, bir toprak parçasını vatan yapmanın, milletçe hür ve bağımsız yaşamanın bedelidir. Selam olsun, Çanakkale’de vatanı ve namusu için can veren şehitlere!
Selam olsun, Çanakkale Gazilerine!
Selam olsun yüreğinde Çanakkale Şehitlerimizin ideali olan gençlerimize!
 Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Aziz ve Kahraman Şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla yadediyorum...ifadelerini kullandı.

.19-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024